Pretraga proizvoda

Uvjeti poslovanja i prodaje


Uvjeti poslovanja i prodaje

Uvjeti poslovanja i prodaje dio su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača, te služe tome da Kupac prije nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve sukladno zakonskom uređenju.

Pojam prodavatelj odnosi se na trgovačko društvo Kermek d.o.o. registrirano na adresi: Neumannova 3, 40000 Čakovec, Hrvatska; OIB: 84577755011, MBS: 070028835, Registarski sud: Trgovački sud u Varaždinu
tel: 040 329 329; email: kermek@kermek.com, Internet stranica: www.kermek.com
Žiro račun: Erste&Steiermarkische Bank d.d, IBAN: HR9624020061100964984

Osnivači/članovi društva: Željko Kermek, Rajka Kermek

Pojam Kupac odnosi se na klasičnog potrošača, fizičku osobu koja izvan bilo kakve djelatnosti naruči i plati bilo koji proizvod posredstvom usluga webshopa prisutnog na web stranici Prodavatelja (www.kermek.com) , ali i na kupce obrtnike, trgovce pojedince i fizičke osobe koje obavljaju poslovne djelatnosti, a koji su zaštićeni odredbama Zakona o zaštiti potrošača samo ako kupuju proizvode nevezano za svoje poslovne djelatnosti, te na sve ostale kupce primjerice pravne osobe.

Pravne osobe kao kupci podliježu primjeni Zakona o obveznim odnosima i Zakona o elektroničkoj trgovini, te se na njih ne primjenjuje Zakon o zaštiti potrošača. Ovi Opći uvjeti poslovanja se primjenjuju na fizičke osobe kao potrošača i na pravne osobe u dijelu koji se odnosi na glavna obilježja proizvoda, postupak sklapanja ugovora, cijenu proizvoda, način plaćanja i otpremu proizvoda, opis načina isporuke proizvoda i troškove dostave, opće informacije , odricanje od odgovornosti te trenutak sklapanja ugovora. Prodavatelj može prema svome izboru pravnoj osobi omogućiti u svakom konkretnom slučaju prava koja ima kupac koji je potrošač.

Pojam webshop odnosi se na Internet trgovinu dostupnu na stranicama www.kermek.com.

Osobne podatke koje proslijedite prodavatelju nadziru se i čuvaju sukladno važećoj Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća. Ako nam date izričiti pristanak za korištenje vaših osobnih podataka putem privola, vaši podaci bit će pohranjeni i kontinuirano korišteni u navedene svrhe (npr. slanje informacija vezanih za promotivne akcije), pismena pošta (npr. slanje kataloga/letaka), telefonski poziv (npr. za istraživanje zadovoljstvom usluge), tj. putem komunikacijskog kanala kojeg ste prihvatili.

Što su privole i kako obrađujemo vaše podatke detaljno možete pronaći u dijelu Pravila privatnosti.

Vaše podatke možemo upotrijebiti prilikom stvaranja i održavanja korisničkog profila, kojim bismo vam željeli osigurati individualno primanje reklama i promocija.

Osobne podatke koje dajete kontrolirate sami.

Osobe koje se žele odjaviti od primanja naših obavijesti, odnosno povući svoju privolu, mogu to uvijek učiniti zahtjevom na zastitaprivatnosti@kermek.com  
Ako promijenite osobne podatke (mjesto stanovanja, adresu elektronske pošte, telefonski broj), a želite i dalje primati obavijesti, molimo vas da nas o tome obavijestite na  e-mail: zastitaprivatsnosti@kermek.com

 

Automatsko bilježenje podataka (neosobni podaci)

Kad pristupite internetskim stranicama prodavatelja opće, neosobne informacije (upotreba internetskog preglednika, broj posjeta, prosječno vrijeme posjeta, posjećene stranice) automatski se bilježe (ne kao dio prijave). Te informacije koristimo za mjerenje privlačnosti naše internetske stranice i poboljšavanje njenih sadržaja i funkcionalnosti. Vaši podaci nisu predmet daljnje obrade niti se prosljeđuju trećoj strani.

Kolačići

"Kolačići" su nevidljivi dokumenti koji se privremeno spremaju na vašem hard disku i našoj stranici omogućavaju prepoznavanje vašeg računala kad sljedeći put posjetite naše stranice. "Kolačiće" upotrebljavamo samo za prikupljanje informacija koje se tiču upotrebe naše internetske stranice. Detalje možete pronaći ovdje.

 

 

Sigurnost

Prodavatelj iznimno pazi na sigurnost osobnih podataka. Vaši osobni podaci zaštićeni su od gubitka, uništenja, krivotvorenja, manipulacije i neautoriziranog pristupa ili neautoriziranog otkrivanja.

 

Maloljetnici

Korištenje usluga webshopa na stranicama www.kermek.com odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje webshopa od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljena, te su roditelji i/ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a Kermek d.o.o. ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.

Prodavatelj preporučuje svim roditeljima i skrbnicima da svoju djecu nauče sigurnom i odgovornom ponašanju s osobnim podacima na Internetu. Maloljetnici ne bi smjeli ostavljati nikakve osobne podatke na internetskim stranicama Prodavatelja bez dozvole roditelja ili skrbnika. Prodavatelj nikada neće svjesno prikupiti osobne podatke od maloljetnika ili ih na ikoji način koristiti ili proslijediti trećoj strani bez njihove dozvole.

Poveznice (linkovi) na druge internetske stranice

Internetska stranica prodavatelja može sadržavati poveznice prema drugim dobavljačima unutar ili izvan Republike Hrvatske na koje se ne odnosi izjava o čuvanju osobnih podataka. Kada napuštate internetsku stranicu prodavatelja, ponovo pročitajte izjavu o čuvanju osobnih podataka svake internetske stranice koja sakuplja osobne identifikacijske podatke.

Pravo na informaciju - Službenik za zaštitu osobnih podataka (GDPR)

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi naše politike čuvanja osobnih podataka ili obrade vaših podataka, slobodno se obratite prodavatelju na e-mail: zastitaprivatnosti@kermek.com

 

Prodavatelj prodajom putem Internet stranice www.kermek.com nastupa u svoje ime.

Korisnike upućujemo da se prije kupnje upoznaju sa ovim Uvjetima te da iste redovito provjeravaju, kako bi bili upoznati sa pravima i obvezama.

Kupljeni proizvodi koriste se na vlastitu odgovornost.

Uvjeti prodaje primjenjuju se na sve ugovore o prodaji sklopljene između Kermek d.o.o.  kao Prodavatelja i osoba koje robu kupuju (Kupaca) proizašle iz sklopljenih ugovora, odnosno isporuka robe Prodavatelja. Uvjeti prodaje sastavni su dio svakog ugovora između Prodavatelja i Kupca, osim ako su se stranke izričito dogovorile drugačije u pisanom obliku.

Kermek d.o.o. zadržava pravo na izmjenu i dopunu Uvjeta poslovanja i prodaje bez prethodne najave i nije odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na ovim  internet stranicama.

Kermek d.o.o. zadržava pravo ukidanja usluge, ograničenja i promjene sadržaja na stranicama www.kermek.com u svako doba bez obaveze prethodne najave te nije odgovoran za bilo kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Korisnicima koji krše odredbe ovih uvjeta Kermek d.o.o. može ograničiti pristup i pružanje određenih usluga.

Kermek d.o.o. će nastojati objavljivati točne i aktualne podatke ali se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost informacija i sadržaja koji se nalaze na internet stranici www.kermek.com te zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda. Slike proizvoda na webshopu i stranicama www.kermek.com prikazane su u svrhu informiranja i ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda stoga kupac takve proizvode ne može reklamirati s te osnove.


Cijene

Cijene istaknute na webshopu www.kermek.com izražene su u kunama i u njih je uračunat PDV. U cijenu proizvoda nisu uključeni troškovi dostave koji se zasebno obračunavaju.
Kermek d.o.o. ne odgovara za eventualne pogreške nastale prilikom promjena cijena i ažuriranja stranica. U slučaju da cijena istaknuta na webshopu iz bilo kojeg razloga ne odgovara stvarnoj cijeni proizvoda Kermek d.o.o. će u najkraćem mogućem roku obavijestiti Kupca i omogućiti mu da izmjeni ili otkaže narudžbu.
Cijene mogu varirati ovisno o kanalu prodaje pa tako cijene u webshopu ne moraju odgovarati cijenama u poslovnicama.


Plaćanje

Plaćanje možete izvršiti u poslovnicama Kermek d.o.o. na načine navedene u tim poslovnicama ili uplatom na žiro račun.

Trenutno je na webshopu moguće plaćanje po ponudi koja će Vam biti dostavljena na email. U ponudi će biti navedeni i troškovi dostave ako se odlučite za opciju dostave na adresu koju navedete.

 

Ovi Uvjeti, kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac zaključivanjem narudžbe ili na drugi način (putem telefona ili kataloga) iste prihvaća, čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika/kupca i prodavatelja, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima. Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem Internet trgovine (odnosno telefona ili kataloga) uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene tog proizvoda ili usluge.

Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu). Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik/kupac prihvati ponudu dovršenjem narudžbe.

 

Pravo potrošača na jednostrani raskid ugovora

Prema Zakonu o zaštiti potrošača kupci imaju pravo na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora bez navođenja razloga u roku od 14 dana od datuma preuzimanja robe za robu kupljenu putem webshopa na stranicama www.kermek.com. Troškove povrata robe kod jednostranog raskida ugovora snosi kupac.

Da biste ostvarili pravo na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora dužni ste nas o tome obavijestiti prije isteka roka nedvosmislenom izjavom poslanu poštom na adresu:

Kermek d.o.o.
Neumannova 3
40000 Čakovec

ili na email: kermek@kermek.com

U izjavi obavezno navedite ime i prezime, adresu, broj telefona ili mobitela, email adresu, broj računa.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena i pregledana.

Povrat robe možete izvršiti u bilo kojoj poslovnici Kermek d.o.o. ili je putem dostavne službe možete poslati na adresu:

Kermek d.o.o.
Neumannova 3
40000 Čakovec.

Molimo da povrat izvršite bez odgode a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama.

Izravne troškove povrata robe snosite sami.

Prilikom povrata kupac je dužan robu zaštititi i zapakirati na način kako je ista i dostavljena.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, karakteristika i funkcionalnosti robe.

U slučaju da kupac bez razloga (nisu vidljiva oštećenja na proizvodu i/ili ambalaži) odbije zaprimiti naručenu robu Kermek d.o.o. ima pravo zadržati izravne troškove povrata robe.

Ako je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije te ako se isti ne dostavi u roku smatra se da Kupac nije ispunio svoju obavezu povrata robe propisanu Zakonom, a koja se odnosi na korištenje prava za jednostrani raskid ugovora, Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava u cijelosti već će se izvršiti procjena umanjenja vrijednosti proizvoda.

Zamjena robe moguća je samo u slučaju da je roba oštećena u transportu ili se radi o robi sa greškom.

Sukladno članku 79. Zakona o zaštiti potrošača kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora u slučaju da je:

·        ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovog odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena

·        predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora

·        predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču tj. kupac nema pravo na raskid ugovora čiji je predmet roba po narudžbi van lagerskog programa Kermek d.o.o. odnosno ako se radi o rezanoj robi (tepisoni, staze, topli podovi, PVC podovi)

·        predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe

·        predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave

·        predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima 

·        potrošač posebno zahtijevao posjet trgovca radi obavljanja hitnih popravaka ili poslova održavanja, s time da ako prilikom takvog posjeta, uz one usluge koje je potrošač izrijekom zahtijevao, trgovac pruži i neke druge usluge, odnosno isporuči i neku drugu robu osim one koja je nužna za obavljanje hitnih popravaka ili poslova održavanja, potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u vezi s tim dodatnim uslugama ili robom


 Prije ugradnje parketa, laminata i SPC/LVT podova obavezno pročitajte Uvjete o prodaji, ugradnji i održavanju za kupljenu vrstu poda:

Reklamacije

Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti robu te u slučaju vidljivih oštećenja na ambalaži skrenuti pažnju dostavljaču i zatražiti da se ista evidentiraju. Oštećenu robu niste dužni preuzeti. U slučaju da kupac ne reklamira dostavljaču oštećenja na ambalaži smatra se da roba preuzeta u neoštećenoj ambalaži. Ako se oštećenja na proizvodu utvrde nakon otvaranja paketa/ambalaže molimo da sačuvate originalnu ambalažu te o istom obavijestite Kermek d.o.o. najkasnije u roku od 5 dana od primitka robe putem email adrese kermek@kermek.com. U obavijesti navedite broj računa ili narudžbe, kratki opis oštećenja te po mogućnosti fotografije oštećenja. Molimo da oštećenu robu ne koristite ako namjeravate koristiti pravo na raskid ugovora jer bi u protivnom moglo doći do smanjenja vrijednosti robe.
Kupac je prilikom preuzimanja dužan usporediti primljene artikle sa računom/narudžbom te zatražiti od dostavljača da evidentira ako nešto nedostaje. Naknadne reklamacije ne uvažavamo. Rizik oštećenja i/ili manjka robe prelazi na kupca u trenutku potpisa dostavnice i/ili izjave da je zaprimio robu prema specifikaciji i/ili računu u neoštećenoj ambalaži.
Zbog prirode materijala i načina proizvodnje laminati, parketi, LVT podovi i SPC podovi mogu u određenoj mjeri odstupati od uzorka u izložbenim salonima i osobito slika na webshopu koje su informativne prirode. Također zbog prirode materijala moguća su odstupanja u pojedinim serijama proizvodnje. Kupci su prije ugradnje obavezni provjeriti odgovara li pod naručenom uzorku. Ako pod ne odgovara naručenom uzorku ne smije se ugraditi. Ako tokom ugradnje uočite odstupanja kupac/podopolagač je dužan daske koje odstupaju odvojiti. Reklamacije na uzorak/boju/dekor/nijansu ugrađenog poda neće se uvažiti. Prije ugradnje obavezno pročitajte Uvjete o prodaji, ugradnji i održavanju za vrstu kupljenog poda. Reklamacije nastale uslijed nepridržavanja Uvjeta o prodaji, ugradnji i održavanju kupljenog poda neće se uvažiti.

 

Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine br.41/14) kupac ima pravo uputiti prigovor na robu i usluge prodavatelju u pisanoj formi. Prigovor se podnosi na slijedeći način:

Elektroničkom poštom na adresu: kermek@kermek.com
Putem pošte na adresu: Kermek d.o.o., Neumannova 3, 40000 Čakovec

Na Vaš prigovor odgovorit ćemo najkasnije u roku od 15 radnih dana od zaprimljenog prigovora. Molimo Vas da u prigovoru obavezno navedete kontat podatke kako bismo Vam mogli poslati pismeni odgovor.

 

Dostava:

Dostava se vrši isključivo na teritoriju Republike Hrvatske. Robu ne dostavljamo u inozemstvo.

Kermek d.o.o. nudi nekoliko opcija dostave i preuzimanja robe:

1.      Besplatno preuzimanje u poslovnicama Kermek d.o.o. na dolje navedenima adresama:

·        Kermek d.o.o. sjedište Čakovec – Neumannova 3, 40000 Čakovec

·        Kermek d.o.o. – poslovnica Zagreb – Slavonska avenija 52g, 10000 Zagreb

Postoji mogućnost da roba trenutno nije dostupna za preuzimanje u nekoj od poslovnica o čemu ćemo Vas obavijestiti nakon kupnje. Kupljena roba će biti dostavljena u traženu poslovnicu u roku od 7 radnih dana.

2.      Dostava na adresu kupca

Manje pošiljke

·        Dostava manjih pošiljaka (do 40 kg) vršimo putem dostavnih službi

·        U manje pošiljke ubrajaju se pošiljke komadnih tepiha, tepih staza, otirača, sredstava za čišćenje i održavanje i sl. do 40 kg težine i duljine do 2m.

·        Preporučamo da ostavite kontakt tel. broj kako bi Vas mogli kontaktirati za detalje oko isporuke robe.

·        Dostava se vrši u roku od 2-10 radnih dana ovisno o vrsti, količini i trenutnoj raspoloživosti robe.

·        Cijena dostave biti će navedena u košarici prije zaključivanja računa odnosno u ponudi koju ćemo Vam poslati na email u vremenu kada zaključivanje računa i plaćanje neće biti moguće ostvariti putem webshopa.

Veće pošiljke

·        Za dostavu većih i vangabaritnih pošiljaka (parket, laminat, LVT podovi, tapisoni i topli podovi u rolama) šaljemo personalizirane ponude sa dostavom ako ista ne može biti ponuđena na webshopu. Za takvu vrstu robe možete nam poslati upit putem webshopa te ćemo vam u najkraćem mogućem roku poslati ponudu sa uključenom cijenom dostave.

·        Robu dostavljamo do ulaza u stambeni objekt odnosno do mjesta do kojeg je moguć pristup vozilom. Ako se radi o stambenoj zgradi dostava se vrši do ulaza u zgradu ako je do iste moguć pristup vozilom.

·        Ako pristup vozilom do lokacije kupca nije moguć roba se dostavlja do najbliže lokacije sa slobodnim pristupom.

·        Kupac je dužan osigurati istovar i unos robe.

·        Dostava se vrši radnim danom od 8 do 16 sati.

·        Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti robu te u slučaju vidljivih oštećenja na ambalaži skrenuti pažnju dostavljaču i zatražiti da se ista evidentiraju. Oštećenu robu kupac nije dužan preuzeti. U slučaju da kupac ne reklamira dostavljaču oštećenja na ambalaži smatra se da roba preuzeta u neoštećenoj ambalaži.

·        Dostava se vrši u roku od 2-10 radnih dana ovisno o vrsti, količini i trenutnoj raspoloživosti robe.

 

Odgovornost za materijalne nedostatke

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača na odnose između potrošača (Kupca) i trgovca (Prodavatelja) u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke. Kupac je obvezan obavijestiti prodavatelja o vidljivim nedostacima bez odgode, a najkasnije u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak. Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na kupca kao i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati, kao niti za nedostatke koji se pokažu nakon proteka roka od dvije godine od predaje proizvoda.

 

Rješavanje sporova

U slučaju eventualnom spora Prodavatelj i Kupac nastojati će isti riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

Potrošač može pokrenuti postupak za rješavanje sporova protiv trgovaca pred ovlaštenim tijelom za alternativno rješavanje potrošačkih sporova u skladu s posebnim zakonom kojim se uređuje alternativno rješavanje potrošačkih sporova.

 

Platforma za online rješavanje sporova Europske unije

Za on-line rješavanje potrošačkih sporova (ORS)  možete koristiti platformu dostupnu na slijedećem linku: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HR

 

Završne odredbe

Prihvaćanjem navedenih uvjeta prodaje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta i prihvaća da oni čine sastavni dio kupoprodajnog ugovora.