Uvjeti poslovanja i prodaje

Uvjeti poslovanja i prodaje dio su obveze prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača, te služe tome da kupac prije nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve sukladno zakonskom uređenju.

Pojam prodavatelj odnosi se na trgovačko društvo Kermek d.o.o. registrirano na adresi: Neumannova 3, 40000 Čakovec, Hrvatska; OIB: 84577755011; MBS: 070028835; Registarski sud: Trgovački sud u Varaždinu; tel: 040 329 329; e-mail: kermek@kermek.com; web stranica: www.kermek.com; žiro račun: Erste&Steiermarkische Bank d.d.; IBAN: HR9624020061100964984; osnivači/članovi društva: Željko Kermek, Rajka Kermek.

Pojam kupac odnosi se na klasičnog potrošača, fizičku osobu koja izvan bilo kakve djelatnosti naruči i plati bilo koji proizvod posredstvom usluga web shopa prisutnog na web stranici Prodavatelja (www.kermek.com), ali i na kupce obrtnike, trgovce pojedince i fizičke osobe koje obavljaju poslovne djelatnosti, a koji su zaštićeni odredbama Zakona o zaštiti potrošača samo ako kupuju proizvode nevezano za svoje poslovne djelatnosti, te na sve ostale kupce primjerice pravne osobe. Pravne osobe kao kupci podliježu primjeni Zakona o obveznim odnosima i Zakona o elektroničkoj trgovini, te se na njih ne primjenjuje Zakon o zaštiti potrošača. Ovi Opći uvjeti poslovanja se primjenjuju na fizičke osobe kao potrošača i na pravne osobe u dijelu koji se odnosi na glavna obilježja proizvoda, postupak sklapanja ugovora, cijenu proizvoda, način plaćanja i otpremu proizvoda, opis načina isporuke proizvoda i troškove dostave, opće informacije , odricanje od odgovornosti te trenutak sklapanja ugovora. Prodavatelj može prema svome izboru pravnoj osobi omogućiti u svakom konkretnom slučaju prava koja ima kupac koji je potrošač.

Pojam web shop odnosi se na Internet trgovinu dostupnu na stranicama www.kermek.com. Ova Internet trgovina pokrenuta je kao uslužni servis tvrtke Kermek d.o.o. (dalje u tekstu: tvrtka) te će podaci na njoj biti ažurirani sukladno svim novim promjenama. Prvim i svakim narednim korištenjem web stranice smatra se da ste se u cijelosti upoznali s ovim Uvjetima korištenja, da su Vam jasni i da ih prihvaćate. Ako niste suglasni s njima, molimo da ne pristupate Internet trgovini i ne koristite njezine sadržaje. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća vezanih za Uvjete korištenja, molimo da se obratite na adresu kermek@kermek.com.

Izgled i sadržaj web stranice te Uvjete korištenja možemo bilo kada i bez obrazloženja izmijeniti, stoga Vas molimo da iste povremeno proučite kako biste se upoznali s mogućim promjenama. Smatra se da Vaše naknadno korištenje web stranice  predstavlja Vaše prihvaćanje svih eventualnih izmjena ovih uvjeta. Kermek d.o.o. neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz promjena web sadržaja.

Pregledavanje sadržaja na ovoj adresi moguće je samo u osobne svrhe. Zabranjeno je javno prikazivanje, preuzimanje, umnožavanje, prenošenje, objavljivanje, mijenjanje, reproduciranje, distribuiranje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, izradi kopija, otpremanju te svakoj drugoj vrsti uporabe cjelovitog sadržaja ovih stranica ili jednog njihova dijela te odabir i usklađivanje njihova sadržaja, bez izričitog pismenog dopuštenja tvrtke. Ako je takvo dopuštenje izdano, nije dopušteno brisati ili mijenjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo i/ili na trgovački znak te prava trećih osoba.

Korisnicima se zabranjuje prenošenje i objavljivanje opscenih, uvredljivih, vulgarnih, prijetećih i nepristojnih, ili na drugi način neprihvatljivih ili protuzakonitih sadržaja, kao i onih kojima se vrši povreda nekih od prava bilo koje strane te posebno sadržaja koji sadrže viruse ili drugi štetan materijal na ovoj Internet trgovini. Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku štetu koja je posljedica njihovih aktivnosti koje nisu u skladu s prethodno navedenim, kao i za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proizići. Tvrtka zadržava pravo da materijale i sadržaje koje korisnici objavljuju na njezinim stranicama, u cijelosti ili djelomično izbriše. Korištenjem sadržaja ove Internet trgovine korisnik prihvaća rizike koji nastaju iz korištenja ovih web stranica te prihvaća koristiti sadržaj ovih web stranica isključivo za osobnu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

Kermek d.o.o. se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana uz korištenje ovih web stranica, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ovih web stranica, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ovih web stranica.

Kermek d.o.o. se odriče svake odgovornosti vezane na Materijale dostavljene od strane trećih osoba. Ukoliko Internet stranica pruža mogućnost uspostavljanja veze do drugih Internet stranica na koje nemamo nikakav utjecaj, nismo odgovorni za točnost i potpunost sadržaja drugih Internet stranica niti za negativne posljedice koje bi mogle proizaći iz uporabe drugih Internet stranica.

Sav sadržaj na stranicama je informativne prirode. Trudimo se pružiti što više informacija, detalja i specifikacija. Fotografije su informativnog karaktera i ne moraju nužno odgovarati artiklu.

Cijene

Cijene istaknute na web shopu www.kermek.com izražene su u eurima (informativno u kunama) te je u njih uračunat PDV. U cijenu proizvoda nisu uključeni troškovi dostave koji se zasebno obračunavaju. Cijene mogu varirati ovisno o kanalu prodaje pa tako cijene u web shopu ne moraju odgovarati cijenama u poslovnicama. U slučaju da cijena istaknuta na web shopu iz bilo kojeg razloga ne odgovara stvarnoj cijeni proizvoda Kermek d.o.o. će u najkraćem mogućem roku obavijestiti Kupca i omogućiti mu da izmjeni ili otkaže narudžbu. Kermek d.o.o. ne odgovara za eventualne pogreške nastale prilikom promjena cijena i ažuriranja stranica.

Plaćanje

Plaćanje možete izvršiti u poslovnicama Kermek d.o.o. na načine navedene u tim poslovnicama ili uplatom na žiro račun.

Gotovinsko plaćanje

U trgovini je moguće platiti gotovinom u eurima i kunama (u kunama je moguće plaćanje do 15. siječnja 2023. godine.).

Plaćanje karticama

Za plaćanje u trgovini i u internetskoj trgovini možete koristiti debitne i kreditne kartice Maestro, MasterCard, Visa, Visa Inspire i Visa Premium.

Plaćanje na rate

Za kupovinu možete koristiti i plaćanje na rate za istu cijenu.

Erste banka
Kartica tekućeg računa uz ugovorenu uslugu Erste Rate
2 - 6 rata
PBZ Card
Visa Premium
2 - 6 rata
PBZ Card
Visa Inspire
2 - 6 rata
PBZ Card
Maestro
2 - 6 rata
Raiffeisenbank
Visa
2 - 6 rata
Raiffeisenbank
MasterCard
2 - 6 rata
Zagrebačka banka
Maestro
2 - 6 rata
Zagrebačka banka
MasterCard
2 - 6 rata
Zagrebačka banka
Visa
2 - 6 rata
OTP
Visa, MasterCard, Maestro
2 - 6 rata

Minimalan iznos kupovine na rate: 53,09EUR (400,01HRK)

Minimalan iznos rate: 26,54HRK (199,97HRK)

Trenutno je na web shopu moguće plaćanje po ponudi koja će Vam biti dostavljena na e-mail adresu. U ponudi će biti navedeni i troškovi dostave ako se odlučite za opciju dostave na adresu koju navedete. Ovi Uvjeti, kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac zaključivanjem narudžbe ili na drugi način (putem telefona ili kataloga) iste prihvaća, čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika/kupca i prodavatelja, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima. Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem Internet trgovine (odnosno telefona ili kataloga) uz plaćanje odgovarajuće naknade - cijene tog proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu). Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik/kupac prihvati ponudu dovršenjem narudžbe.

Dostava

Dostava se vrši isključivo na teritoriju Republike Hrvatske. Robu ne dostavljamo u inozemstvo.

Kermek d.o.o. nudi nekoliko opcija dostave i preuzimanja robe:

1. Besplatno preuzimanje u poslovnicama Kermek d.o.o. na navedenim adresama: Neumannova 3, 40000 Čakovec (SJEDIŠTE TVRTKE) ili Slavonska avenija 52g, 10000 Zagreb (POSLOVNICA ZAGREB).

Postoji mogućnost da roba trenutno nije dostupna za preuzimanje u nekoj od poslovnica o čemu ćemo Vas obavijestiti nakon kupnje. Kupljena roba će biti dostavljena u traženu poslovnicu u roku od 7 radnih dana.

2. Dostava na adresu kupca

Manje pošiljke

Dostava manjih pošiljaka (do 40 kilograma težine i duljine do 2 metra) vršimo putem dostavnih službi. U manje pošiljke ubrajaju se pošiljke komadnih tepiha, tepih staza, otirača, sredstva za čišćenje i održavanje i slično. Preporuka je ostavljanje podataka za kontakt kako bi Vas mogli kontaktirati za detalje oko isporuke robe. Dostava se vrši u roku 2 - 10 radnih dana ovisno o vrsti, količini i trenutnoj raspoloživosti robe. Cijena dostave biti će navedena u košarici prije zaključivanja računa, odnosno u ponudi koju ćemo Vam poslati na e-mail adresu u vremenu kada zaključivanje računa i plaćanje neće biti moguće ostvariti putem web shopa.

Veće pošiljke

Za takvu vrstu robe možete nam poslati upit putem web shopa  te ćemo Vam u najkraćem mogućem roku poslati ponudu sa uključenom cijenom dostave. Robu dostavljamo do ulaza u stambeni objekt odnosno do mjesta do kojeg je moguć pristup vozilom. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostava se vrši do ulaza u zgradu ako je do iste moguć pristup vozilom. Ukoliko pristup vozilom do lokacije kupca nije moguć, roba se dostavlja do najbliže lokacije sa slobodnim pristupom. Kupac je dužan osigurati istovar i unos robe. Dostava se vrši radnim danom od 8:00 do 16:00 sati. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti robu te u slučaju vidljivih oštećenja na ambalaži skrenuti pažnju dostavljaču i zatražiti da se ista evidentiraju. Oštećenu robu kupac nije dužan preuzeti. U slučaju da kupac ne reklamira dostavljaču oštećenja na ambalaži smatra se da je roba preuzeta u neoštećenoj ambalaži. Dostava se vrši u roku od 2-10 radnih dana, ovisno o vrsti, količini i trenutnoj raspoloživosti robe. Za dostavu većih tj. vangabaritnih pošiljaka (parket, laminat, LVT podovi, tapisoni i topli podovi u rolama) šaljemo personalizirane ponude sa dostavom ukoliko ista ne može biti ponuđena na samom web shopu.

Odgovornost za materijalne nedostatke

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača na odnose između potrošača (Kupca) i trgovca (Prodavatelja) u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke. Kupac je obvezan obavijestiti prodavatelja o vidljivim nedostacima bez odgode, a najkasnije u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak. Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na kupca kao i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati, kao niti za nedostatke koji se pokažu nakon proteka roka od dvije godine od predaje proizvoda.

Rješavanje sporova

U slučaju eventualnog spora Prodavatelj i Kupac nastojati će isti riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavatelja. Potrošač može pokrenuti postupak za rješavanje sporova protiv trgovaca pred ovlaštenim tijelom za alternativno rješavanje potrošačkih sporova u skladu s posebnim zakonom kojim se uređuje alternativno rješavanje potrošačkih sporova.

Platforma za online rješavanje sporova Europske unije
Za online rješavanje potrošačkih sporova (ORS)  možete koristiti platformu dostupnu na slijedećem linku:
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HR

Uvjeti prodaje i ugradnje podova

Poštovani kupci,

niže možete pronaći uvjete prodaje, ugradnje i održavanja za pojedinu vrstu podova iz našeg asortimana:

- Uvjeti prodaje, ugradnje i održavanja LVT/SPC podova

- Uvjeti prodaje, ugradnje i održavanja laminata

- Uvjeti prodaje, ugradnje i održavanja parketa

Reklamacije

Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti robu te u slučaju vidljivih oštećenja na ambalaži skrenuti pažnju dostavljaču i zatražiti da se ista evidentiraju. Oštećenu robu niste dužni preuzeti. U slučaju da kupac ne reklamira dostavljaču oštećenja na ambalaži smatra se da roba preuzeta u neoštećenoj ambalaži. Ako se oštećenja na proizvodu utvrde nakon otvaranja paketa/ambalaže molimo da sačuvate originalnu ambalažu te o istom obavijestite Kermek d.o.o. najkasnije u roku od 5 dana od primitka robe putem email adrese: kermek@kermek.com

U obavijesti navedite broj računa ili narudžbe, kratki opis oštećenja te po mogućnosti fotografije oštećenja. Molimo da oštećenu robu ne koristite ako namjeravate koristiti pravo na raskid ugovora jer bi u protivnom moglo doći do smanjenja vrijednosti robe. Kupac je prilikom preuzimanja dužan usporediti primljene artikle sa računom/narudžbom te zatražiti od dostavljača da evidentira ako nešto nedostaje. Naknadne reklamacije ne uvažavamo. Rizik oštećenja i/ili manjka robe prelazi na kupca u trenutku potpisa dostavnice i/ili izjave da je zaprimio robu prema specifikaciji i/ili računu u neoštećenoj ambalaži.

Zbog prirode materijala i načina proizvodnje laminati, parketi, LVT podovi i SPC podovi mogu u određenoj mjeri odstupati od uzorka u izložbenim salonima i osobito slika na webshopu koje su informativne prirode. Također zbog prirode materijala moguća su odstupanja u pojedinim serijama proizvodnje. Kupci su prije ugradnje obavezni provjeriti odgovara li pod naručenom uzorku. Ako pod ne odgovara naručenom uzorku ne smije se ugraditi. Ako tokom ugradnje uočite odstupanja kupac/podopolagač je dužan daske koje odstupaju odvojiti. Reklamacije na uzorak/boju/dekor/nijansu ugrađenog poda neće se uvažiti.

Prije ugradnje obavezno pročitajte Uvjete o prodaji, ugradnji i održavanju za vrstu kupljenog poda.

Reklamacije nastale uslijed nepridržavanja Uvjeta o prodaji, ugradnji i održavanju kupljenog poda neće se uvažiti.

Pravo potrošača na jednostrani raskid ugovora

Prema Zakonu o zaštiti potrošača kupci imaju pravo na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora bez navođenja razloga u roku od 14 dana od datuma preuzimanja za robu kupljenu putem webshopa na stranicama www.kermek.com. Troškove povrata robe kod jednostranog raskida ugovora snosi kupac.

Pravo potrošača na jednostrani raskid ugovora

Da biste ostvarili pravo na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora dužni ste nas o tome obavijestiti prije isteka roka nedvosmislenom izjavom poslanu poštom na adresu: Kermek d.o.o., Neumannova 3, 40 000 Čakovec ili na email: kermek@kermek.com

U izjavi obavezno navedite ime i prezime, adresu, broj telefona ili mobitela, email adresu, broj računa. Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed. Ukoliko jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena i pregledana.

Povrat robe možete izvršiti u bilo kojoj poslovnici Kermek d.o.o. ili je putem dostavne službe možete poslati na adresu: Kermek d.o.o., Neumannova 3, 40 000 Čakovec.

Molimo da povrat izvršite najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama.

Izravne troškove povrata robe snosite sami.

Prilikom povrata kupac je dužan robu zaštititi i zapakirati na način kako je ista i dostavljena.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, karakteristika i funkcionalnosti robe.

U slučaju da kupac bez razloga (nisu vidljiva oštećenja na proizvodu i/ili ambalaži) odbije zaprimiti naručenu robu Kermek d.o.o. ima pravo zadržati izravne troškove povrata robe.

Zamjena robe moguća je samo u slučaju da je roba oštećena u transportu ili se radi o robi sa greškom.

Sukladno članku 79. Zakona o zaštiti potrošača kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora u slučaju da je:

- ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovog odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena

- predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora

- predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču tj. kupac nema pravo na raskid ugovora čiji je predmet roba po narudžbi van lagerskog programa Kermek d.o.o. odnosno ako se radi o rezanoj robi (tepisoni, staze, topli podovi, PVC podovi)

- predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe

- predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave

- predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima

Podnošenje prigovora

Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine br.41/14) kupac ima pravo uputiti prigovor na robu i usluge prodavatelju u pisanoj formi. Prigovor se podnosi na slijedeći način: 1. E-mailom na adresu kermek@kermek.com 2. Putem pošte na adresu Kermek d.o.o., Neumannova 3, 40 000 Čakovec.

Preporučamo da za podnošenje prigovora/reklamacije preuzmete obrazac dostupan na dolje navedenoj poveznici:

Obrazac za podnošenje prigovora

Na Vaš prigovor odgovorit ćemo najkasnije u roku od 15 radnih dana od zaprimanja. Molimo Vas da u prigovoru obavezno navedete kontakt podatke kako bismo Vam mogli poslati pismeni odgovor.


Korisnike upućujemo da se prije kupnje upoznaju sa ovim Uvjetima te da iste redovito provjeravaju, kako bi bili upoznati sa pravima i obvezama. Kupljeni proizvodi koriste se na vlastitu odgovornost. Uvjeti prodaje primjenjuju se na sve ugovore o prodaji sklopljene između Kermek d.o.o. (prodavatelj) i osobe koja robu kupuje (kupac) proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na ovim internet stranicama.

Korisnicima koji krše odredbe ovih uvjeta Kermek d.o.o. može ograničiti pristup i pružanje određenih usluga.

Završne odredbe

Prihvaćanjem navedenih uvjeta prodaje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta i prihvaća da oni čine sastavni dio kupoprodajnog ugovora.